Apa yang ingin anda tahu?

Friday, May 20, 2016

LIANG PORI-PORI

Siapa tahu apa itu liang pori-pori?
 Ala lubang2 yang dekat muka tu lah..rasa malu tak bila kulit muka kita ada byk kawah2..ooppss jangan terasa tau..dulu saya pun salah seorang dari merak yang mengalami masalah pori-pori2 ni..pernah lah cuba pakai pelekat tu konon nak bagi buang bintik-bintik hitam dan kecilkan lubang tapi hampeh..takde kesan apa2 pun..rawat guna cara tradisi pun sama.

Kulit manusia sememangnya di jadikan mempunyai liang-liang dimana tempat itu untuk rambut tumbuh dan liang peluh. Jadi liang-liang ini sememangnya tidak dapat di hilangkan tapi kita haruslah menjaganya kerana semakin meningkat usia kandungan kolagen & protein di dalam tubuh semakin berkurangan.

Apa pulak BLACK HEAD?

Black head adalah gabungan dari minyak sebum yang terhasil secara semulajadi pada kulit dan sel-sel mati yang terkumpul pada liang-liang roma. Akibat sering kali terdedah kepada alam sekitar & panas terik matahari maka teroksidasi lalu menyebabkan berwarna hitam. Apabila terdapat aktiviti bakteria disitu maka jerawat pun akan mudah terbentuk & membesar.

Black head lebih nyata kepada mereka yang mempunyai kulit berminyak ini kerana mereka mempunyai liang roma yang lebih besar.

Jadi apa yang anda perlukan untuk masalah liang pori-pori ini?


Kulit anda perlukan KOLAGEN

Fungsi kolagen adalah membantu kulit/tubuh anda mendapatkan kembali kolagen yang telah hilang akibat usia yang semakin meningkat.

Penyelesaian 

dan


ape kegunaan dan kelebihan set ni boleh baca entry sebelum ni yeNo comments:

Post a Comment