Apa yang ingin anda tahu?

Saturday, May 21, 2016

APA ITU MELASMA (JERAGAT)?


Apa itu Melasma? 


Melasma atau lebih dikenali sebagai jeragat adalah perubahan warna kulit gelap yang muncul di kawasan yang terdedah kepada matahari yang selalunya terdapat dibahagian muka. Ianya boleh jadi dalam tompokan-tompokan kecil atau pun besar 

Apa yang akan terjadi kepada anda sekiranya jeragat tidak dicegah??


Melasme adalah penyakit kulit yang biasa, tetapi jika dibiarkan tanpa rawatan akan menjadi serius sehingga boleh menyebabkan kanser kulit. Ianya boleh menjejaskan sesiapa sahaja tidak kira lelaki mahupun wanita.

Jeragat yang pada mulanya adalah tompokan kecil, sekiranya dibiarkan akan memenuhi keseluruhan muka kerana ianya bersifat hidup dan tumbuh. Risiko terjadinya melasma ini paling tinggi untuk kaum wanita muda dengan nada kulit keperangan, sawo matang, kuning langsat.

Kesan jeragat atau melasama yang teruk!!


Melasma (Jeragat)


Sebab-sebab terjadinya melasma (Jeragat):-1) Terdedah Kepada cahaya matahari terik (secara langsung atau tidak)
2) Pengambilan ubat-ubatan Hormon ( Cth : Pil perancang/terapi hormon gentian (HRT) semasa menopaus)
3) Penggunaan kosmetik / Rawatan kulit tidak sesuai
4) Keturunan

Rawatan untuk melasma


Matlamat rawatan melasma ada dua. Pertama untuk mengeluarkan pigment yang sedia ada dan kedua adalah untuk menghalang dari pigment baru terbentuk. Masalah melasma ini boleh diatasi dengan produk DMS360 atau Glowing Speed


Dengan penggunaan berterusan set asas DMS360 atau Glowing Speed anda bukan sahaja bakal mengalami transformasi kecantikan wajah. Tetapi set asas ini cukup lengkap bagi mengatasi pelbagai masalah kulit yang lain. Kecantikan anda adalah tanggungjawab anda. Jaga dan rawatlah masalah kulit anda sebelum ia menjadikan anda hilang keyakinan diri. 
JOM UBAH DENGAN DERMAX SUPERSKIN

0173003885
0173003885
0173003885

AGENT DIPERLUKAN
AGENT DIPERLUKAN

No comments:

Post a Comment